Sosiaalisen median kuvakoot vuonna 2021 – Opas Instagramin ja Facebookin kuvakoille

Kun jaat kuvia sosiaalisessa mediassa, on tärkeää tietää oikeat kuvakoot, jotta kuvasi näyttävät parhailta mahdollisilta. Tässä oppaassa käymme läpi Instagramin ja Facebookin kuvakoot vuonna 2021, jotta voit optimoida kuviesi näkymisen molemmissa kanavissa.

Instagramin kuvakoot

Instagram on suosittu kuvapalvelu, jossa voit jakaa kuvia ja videoita seuraajillesi. Instagramilla on tietyt suositellut kuvakoot, joita kannattaa noudattaa, jotta kuvasi näyttävät parhaalta mahdolliselta sekä puhelimessa että tietokoneella.

Kuvakoko

Instagram suosittelee kuvien kooksi 1080 pikseliä leveäksi ja 1080 pikseliä korkeaksi. Tämä kuvakoko tulee näkymään parhaiten Instagramin syötteessä ja profiilissasi. Voit käyttää myös muita kuvakoita, kuten neliökuvia tai pystykuvia, mutta nämä eivät täytä koko ruutua, joten osa kuvasta jää pois näkyvistä.

Kuvasuhde

Instagram tukee erilaisia ​​kuvasuhteita, mutta suositeltu kuvasuhde on 1:1, mikä tarkoittaa neliömäistä kuvaa. Voit kuitenkin käyttää myös muita kuvasuhteita, kuten 4:5 tai 9:16, mutta nämä kuvasuhteet eivät täytä koko ruutua samalla tavalla kuin 1:1-kuva.

Facebookin kuvakoot

Kun jaat kuvia Facebookissa, on tärkeää myös tietää oikeat kuvakoot. Facebookin kuvakoot ovat hieman erilaiset verrattuna Instagramiin.

Kuvakoko

Facebook suosittelee kuvien kooksi vähintään 1200 pikseliä leveäksi ja 630 pikseliä korkeaksi. Tämä kuvakoko toimii parhaiten, kun jaat kuvia Facebookin syötteessä ja profiilissasi. Voit käyttää myös muita kuvakoita, kuten vaakakuvia tai pystykuvia, mutta nämä eivät täytä koko ruutua, joten osa kuvasta jää pois näkyvistä.

Kuvasuhde

Facebook tukee erilaisia ​​kuvasuhteita, mutta suositeltu kuvasuhde on 16:9. Tämä kuvasuhde täyttää koko ruudun parhaiten ja varmistaa, että kuvasi näkyvät oikeassa mittasuhteessa.

Päivitykset vuonna 2021

Sosiaalisen median kuvakoot voivat muuttua ajan myötä. On tärkeää pysyä ajan tasalla ja päivittää kuvat uusien suositusten mukaisiksi. Instagram ja Facebook voivat tehdä muutoksia kuvakoissaan, joten suosittelemme tarkistamaan aika ajoin uusimmat suositukset ja päivittämään kuvat tarvittaessa.

Pohdinta

Oikeat kuvakoot ovat tärkeitä, kun jaat kuvia sosiaalisessa mediassa. Instagramin ja Facebookin kuvakoot vuonna 2021 vaihtelevat hieman, joten on tärkeää tietää parhaat koot kullekin alustalle. Muista tarkistaa ja päivittää kuvat ajanmukaiseksi, jotta voit varmistaa, että kuvat näyttävät parhaalta mahdolliselta seuraajillesi.

Onneksi sekä Instagram että Facebook tarjoavat helpon tavan rajata ja muokata kuviaan yhteensopiviksi suositeltuihin kuvakokoihin. Muista myös kiinnittää huomiota kuvasuhteisiin, jotta varmistat, että kuvasi näkyvät oikeassa mittasuhteessa.

Yhteenveto

  • Instagramin suositeltu kuvakoko vuonna 2021 on 1080px x 1080px
  • Instagramin suositeltu kuvasuhde vuonna 2021 on 1:1
  • Facebookin suositeltu kuvakoko vuonna 2021 on vähintään 1200px x 630px
  • Facebookin suositeltu kuvasuhde vuonna 2021 on 16:9

Muista päivittää kuvat uusimpien suositusten mukaisiksi ja nauti parhaasta mahdollisesta kuvanlaadusta ja näkyvyydestä sosiaalisessa mediassa!

Ofte stillede spørgsmål

Mikä on Instagramin suositeltu kuvakoko?

Instagram suosittelee kuvakooksi neliönmuotoista kuvaa, jossa on vähintään 1080 pikselin leveys ja korkeus.

Miltä näyttää Facebookin suositeltu kuvakoko?

Facebookin suositeltu kuvakoko on 1200 pikseliä leveä ja 628 pikseliä korkea.

Mitä tarkoittaa instagramin kuvasuhde?

Instagramin kuvasuhde on suhde, joka määrittää kuvan leveyden ja korkeuden suhteen. Yleisimpiä kuvasuhteita ovat neliö (1:1), vaaka (1.91:1) ja pysty (4:5).

Miten voin tarkistaa sosiaalisen median kuvakoot vuonna 2021?

Voit tarkistaa sosiaalisen median kuvakoot vuonna 2021 käymällä kunkin sosiaalisen median alustan ohjeissa tai etsimällä ajantasaisia oppaita verkosta.

Ovatko kuvakoot erilaisia eri sosiaalisen median alustoilla?

Kyllä, eri sosiaalisen median alustoilla voi olla erilaisia suositeltuja kuvakokoja.

Milloin Facebook muutti suositeltuja kuvakokojaan?

Facebook muutti suositeltuja kuvakokojaan vuonna 2019.

Mitä tapahtuu, jos käytän liian pientä kuvakokoa?

Jos käytät liian pientä kuvakokoa, kuvasi voi näyttää sumealta tai epätarkalta ja se ei ehkä näy hyvin eri laitteissa.

Voinko käyttää samaa kuvaa eri sosiaalisen median alustoilla?

Kyllä, voit käyttää samaa kuvaa eri sosiaalisen median alustoilla, mutta sinun kannattaa tarkistaa ja valita sopiva kuvakoko kullekin alustalle.

Miten muutan kuvani oikean kokoiseksi?

Voit muuttaa kuvan kokoa käyttämällä kuvankäsittelyohjelmaa tai verkkopohjaista kuvankäsittelijää. Valitse haluamasi koko ja tallenna kuva uudestaan.

Mitkä ovat yleisimmät sosiaalisen median kuvakoot?

Yleisimmät sosiaalisen median kuvakoot ovat neliö (1:1), vaaka (1.91:1) ja pysty (4:5).

Artiklen Sosiaalisen median kuvakoot vuonna 2021 – Opas Instagramin ja Facebookin kuvakoille har i gennemsnit fået 4.4 stjerner baseret på 23 anmeldelser